Tietoa Palvelusta

Medinet on uudenlainen sähköinen omaterveyspalvelu. Medinet-palvelussa voit ottaa käyttöösi henkilökohtaisen virtuaalisen terveystilin, joka sisältää kaikki oleelliset terveys- ja sairaustietosi, kuten perustiedot, diagnoosit, määrätyt reseptilääkkeet, tutkimustiedot, kirjatut riskitiedot ja rokotukset. Lisäksi voit nähdä voimassa olevat ajanvarauksesi kuntasi terveydenhoitopisteeseen. Medinet-tilin kautta voit myös täyttää sähköisesti lomakkeita, jotka normaalisti pyydetään täyttämään ennen käyntiä terveydenhuollon toimipisteessä.

Medinet-terveystilisi on personoitu juuri sinulle. Sen käyttöönotto on helppoa, koska kattava osa terveystietojasi on ammattilaisen kirjaamina jo valmiina Medinetissä kun päätät ottaa sen käyttöösi.

Medinetin toiminnot otetaan käyttöön vaiheistetusti. Kaikki osiot eivät ole heti käytössäsi, vaan toimintoja lisätään Sipoon terveystoimen kanssa sovitusti. I-vaiheessa voit hallita terveystietojasi ja täyttää sähköisesti lomakkeita. II-vaiheessa palveluun liitetään omahoitoseurannat ja palaute sekä sähköinen terveystarkastus

Seuraa omaa terveyttäsi

Henkilökohtainen palaute

Medinet-tilin kautta voit seurata omaa terveyttäsi tai sairautesi tilaa. Tilillesi päivittyy automaattisesti esimerkiksi ammattilaisen kanssa tekemäsi hoitosuunnitelma, jonka perusteella voit seurata ja kirjata Medinettiin sovittuja mittauksia, kuten verenpainearvoja, painoa, verensokereja ja liikuntaa. Medinetistä saat aktiivista tukea seurantaan. Kirjaamiesi mittaustulosten perusteella saat välittömästi henkilökohtaisen palautteen (tuotettu Care4Me-hankkeessa/VTT), joka tukee, ohjaa, muistuttaa ja varoittaa, jos mittaustulosten perusteella siihen on aihetta. Palautteet perustuvat sekä omaan hoitosuunnitelmaasi että kansallisiin hoitosuosituksiin ja ohjearvoihin.

Tulossa: Sähköinen terveystarkastus

Raportti omasta terveydestä

Virtuaalisen terveystilin kautta voit tehdä itsestäsi kattavan sähköisen terveystarkastuksen, joka kartoittaa mm. riskisi sairastua elinikää lyhentäviin sairauksiin. Saat tarkastuksesta myös raportin, joka auttaa ylläpitämään terveyttäsi ja siten jopa lisäämään elintapamuutoksilla elinikääsi. Raportin voi tallettaa Medinet-tilille, joten elintapamuutosten vaikutusta pystyy seuraamaan toistamalla sähköisen terveystarkastuksen esimerkiksi vuosittain.